
Navštíveno 11999x

kdo má ?? jednou už tady to téma bylo ale je to dlouho mezitím se asi dost změnilo ,může jí mít daleko víc lidí -tím víc zkušeností
jakou vybrat docela o ní poslední dobou přemýšlím
díky za rady ,atd
No co tak akorat slysim od kolegu v praci tak je to parada, stoji to dva litry.... O nic se nestaras jen nasypes co je potreba a zapnes.. je to procedura na par hodin, ale prej to snad zezere 2,5kc elektriky
Mame, chleba je z toho luxusni a kdyz je teplej tak se po nem kvaltne prdi:-)

27.02.2008, 21:13 |
Netsitte | Upraveno: 2008-02-27 21:14:22
zajímavé téma-rád se zase něco nového dozvím:o)
mam tuhle:
[ Link ] sice levna, ale spokojenost, vyrobce ETA
zrovna dneska mame cerstvej chleba - s paprikášem uvnitř ;-)
nadoba na pečení se dobře vyndavá a celkově peče dobře, zvuk pro přivolání má dost hlasitý (až moc), při míchání necestuje po lince (jak jsem už slyšela), testo zvládá v pohodě, džemy a další kravinky jsem zatim nedelala a nechystam se :)
hej co to vůbec je ta domácí pekárna?:))))
to je hustýýý,a jak to chutná ten chleba???
Verano: zaleží jakej uděláš, já dělam celozrnej nebo tmavej a dá se do toho cokoli přidat, už jsem zkoušela s Nivou, lovečákem, zelím, paprikášem, česnekem, uzenym... jen je pak lepší nechat ho v lednici. Jo a mam pocit, že ten chleba se dá jíst i po tejdnu, což u kupovanýho fakt ani v krizi.
no to zní zajímavě...a těsto si musíš udělat sám a nebo se to prodává v prášku nějakym že to jen smícháš s vodou???...vůbec nemám představu jak to vše funguje :))
koupíš krabici s práškem (stojí cca 20-30kč podle druhu a obchodu), nasypes dovnitř, dáš přesně množství vody, zvolíš velikost bochniku, typ chleba a jak tmavou kurku. A co do toho chceš přidat navíc je dobrý přisypat na začátku, aby se to promíchalo do celého testa - a zapneš. Umíchá to těsto, nechá nakynout, upeče a pak už to jen zapípá :)

27.02.2008, 21:29 |
choze prodávají se hotové směsi a nebo si to můžeš namíchat sám, hlavní je aby měla dva míchací háky.
Chleba je z toho luxusní.
přehnanýýýýýýýýýý.....tak už vim co si budu přát k narozkám:)))))))))
choze: ma jen jeden michaci hak a je to ok

27.02.2008, 21:36 |
Netsitte | Upraveno: 2008-02-27 21:38:02
co se na tom webu nenajde
LOL:o))
hlavně ten konec :o)
[ Link ]

27.02.2008, 21:39 |
choze dva háky jsou lepší kvůli pořádnýmu promíchání tužších směsí
to je labužnej voříšek na tom videu,to prožívá uplně bombově:D:D
tak zatim jsem nezaznamenala problem, ale je fakt, ze pouzivam ty smesi co prodavaji, nedelam svoje

27.02.2008, 21:46 |
FSAL vybiral bych mezi Panasonicem, Unoldem a Kenwoodem
Bohusha -zítra se ozvu po ICQ JESTLI MŮŽU ?
FSAL konkretní typy ?? a zkušenosti ?

27.02.2008, 22:09 |
FSAL Co jsem zatim tak ruzne zjistoval z tech, co me zajimaly, tak:
tady je vhodna pro ty, co chtej pridavat ruzny blbosti do chleba a nechtej u toho stat a cekat na signal - ma automatickej davkovac na prisady
[ Link ] ale je drazsi,
no a tady obdoba Panasonicu - Unold (levnejsi, ale bez automatickyho davkovace)
[ Link ] - muj favorit
jinak co se tyce jednoho nebo dvou haku, tak u tehle pekaren, je to vcelku nepodstatny, pze maj hodne silny motory ...
a tady ta ma zase vyhodu v rychlosti peceni
[ Link ] a na tomdle shopu je za hodne dobry prachy
a tady sou smesi
[ Link ]
a to je ten chleba fakt o tolik lepší než z krámu? když si vezmu, že ve chvíli kdy mám chut na chleba, skočim si kousek do krámu pro půlku, tak se mi nějaká pekárna asi zrovna nevyplatí, zvlášť když chleba nejím každej den
Mame Moulinex OW300001
Ma jeden hnetaci hak, ale 600W, dle vsech testu asi nejlepsi pekrana za ty penize. Jinak drazis, ale bezkonkurencni DOMO.
Jinak chleba je z toho opravdu dobry, jak se zde uvedlo i po delsi dobe se da bezproblemu jist.
Delame z vlastnich smesi i kupovanych.
Me nejvice chutna cibulovy (z najemno nakrajene cibule), cesnekovy (kupovana smes)
perknik (dosypana smes z coko pudinku) je z toho sqely s kurkou, kraji se jako normalni chleba.
babovka je k sezrani.
celozrny, cerny ty ja moc nemusim.
super je z orestovny slaniny a prokladany nivou.
proste tech chlebu je nespocet a nejen chlebu.
Znamy v tom delaji marmelady, dokonce chleba zapeceny se sekanou taky libovka.
Jen upozornuju, ze ty kila potom leti strme vzhuru :)
Pokud chce clovek delat chleba vic (pocetnejsi rodina) neni od veci sehant stejnou mulinexku, ale XXL.

27.02.2008, 22:46 |
FSAL Luke_288: tak me de prave o to, abych nemusel porad litat do toho kramu, nejvic me dokaze vytocit, kdyz mam porad plnou lednici, ale pecivo musim kupovat denne, max obden
koukám na to asi jinak, denně chleba nejím a abych přemejšlel, že večer nebo ráno budu mít chuť na chleba tak musim x hodin předtim nasypat směs a nechat upéct, to bych se asi moc nenajed :)
Kua to se mi libi, prijet dom z prace a mit cerstvej chlebik :-)
koupil sem za litr v Tescu (nerez provedení vypadá líp jak plasťáci za 2,5k) a funguje překvapivě dobře, nasypeš namačkáš a to je veškerá Tvoje námaha ....
Jinak pro Tesco je vyrábí firma DOMO a je to přesně tenhle typ Domo-Bielmeier B 3965 S jen bez loga a místo toho černýho je to šedý ...

včera sem v tom zrovna upekl chleba tak se můžete juknout hodil sem do něj 3x taveňák + dvě hrsti uzenýho na kostičky a je to fakt zajímavý ...

jj trouba je dobra vec mame asi uz dva roky, je to nejakej FIF, bo co....ma to dva hnetaci nesmysly...ale kdyz si clovek takhle v noci rekne, ze ma chut treba v nedeli rano na cerstvej a jeste vlaznej chleba......tak to fakt nema chybu:-)))
Doporučuji přečíst
[ Link ] před výběrem pekárny...
Mar: koukám na to fakt vypadá velice dobře.. :o) jen škoda,že akce byla do (teda údajně do 26.2.08) je to opravdu stejnej model a ta cena´je super...Já se snad ještě pojedu mrknout jestli se jim v koutě neválí poslední kus... :o)


28.02.2008, 14:34 |
Bucci máme taky a vřele doporučuju.....
ta od Maraudera vypadá slušně ,ale nyní už nesehnatelná , asi půjdu do tohohle
[ Link ] stačí mi půl kilovej chlebík a radši častěj a čerstvý

28.02.2008, 14:52 |
clown Mame Panasonica a spokojenost ..,
ted pece tak 2x do tydne, pripadne jen micha testo na jine dobroty ..
Tady jsem našel docela pěknej přehled pekáren vč.reakcí nadšených majitelů a konzumentů...:o)
[ Link ]
Panasonic je super, ale nesmyslně drahej a to umí třeba max navíc to že Ti sám přisype rozinky :o) já chtěl původně něco koupit cca do 3000 objel sem 6 obchodů v Praze nikde nic pořádnýho tak sem se nasral dojel do Tesca a sem spokojenej neb nakonec člověk zjistí, že stejně těch pár nadstandartních funkcí nevyužije ...
Midi, ty vokurku, jestli chceš pekárnu,tak se stav u Machyho,ten ji má a peče jak vzteklej, a prej je z toho výbornej chleba,tak se u něj stav na krajíc..... :-)))
2 Thomas987 O.K. ani jsem to netušil u machyho bych čekal tak leda sušárnu na zelený
od čtvrtka mají v lídlu taky na akci za 1111,-
[ Link ] bude to něco funkčního k mé spokojenosti ?
případně taky teď na akci v Protonu
[ Link ]
Trosku ozivim tema, chci si ji take koupit (nejakou tu pekarnicku)
Mam 2 favority:
[ Link ] [ Link ] ETU sem zavrhnul, je ot sama reklamace a tady me zaujaly prave ty sklopne haky - otazkou zustava, jestli je to funkcni
tak máme tu samou jako MarauderZ28 :-) takže co napsal je pravda :-)

31.07.2008, 09:38 |
FSAL muzu vrele doporucit tudle, mam a spokojenost
[ Link ]
FSAL - nejake nedostatky pekarny, kazda na kterou kouknu, tak je super (az na ETU) a u tech mych favoritu me laka to, ze hak se nezapece do bochniku
Tak zatim mame favorita - diky 2 typum vanicek - jedna z nich je pulena, takze se muzeou delat najednou 2 druhy hcleba
[ Link ]
hm, naprosto stejná vanička jako v naší ETě. I hnětací háky stejné......
mozny ot je, ale po tom co sem si precetl ETU fakt ne a to sem zastance neznackoveho naradi ETAtool (pokud do naradi clovek nechce davat moc penez)
nejakou etu uz druhym rokem mame, pece dva az trikrat tydne, chleby, buchty, nebo jen testa na jiny veci, matka v tom dela i testo na knedliky, marmelady a podobny a jak je znam tak moc nestala a funguje no problemu, takze tak...
NO ONA TA eta ZALEZI NA MODELU, NEJHORSI JE harmony A POSLEDNI DOBOU JE OT HORSI A HORSI
Pardon - caps lock

31.07.2008, 14:24 |
FSAL ACE: nedostatky tomu vycitaj jen horky ovladaci prvky, ale da se to v klidu, hodnyho nepali a ... ;) no proste pohoda, dal tomu vycitaj hlucnej motor a hlucnejsi teda je, ale jako to me vubec nezajima, u toho UNOLDu sou prave moc silny motory, takze zvlada i hutny testa, kde ostatni uz koncej, ale otazka je, jestli neco takovyho budes delat :)
hlucny to je, no huci to no, ale tak v kuchyni stejne huci digestor a dalsi veci takze to nikoho u nas netrapi a kdyz pece v noci tak skrz betonovej strop to do patra taky neni slyset ;) takze tak...
kdo hodí nějakej konkretní recept na směs , nebo ověřenou kupovanou , dík
jinak koupil jsem kenwood BM 250 , peču jen malej 500g , a supr zatím ,mám jí pár dní
Midi34 - recepty treba tady:
[ Link ] no zatim to vypada na tohle -
[ Link ] mate nekdo zkusenost s DOMO?
ACEMajky - díky o těch vím , šlo mi o to jestli nemá někdo něco z místních nidkde doposud neprezentováno
Hele chlapi, docela jste mě nalákali. Akorát všude čtu recepty na chleby a vždycky je tam hafo ingrediencí (třeba žitná mouka, koření atd.). Připravujete chleba jenom z těch krabic s práškem nebo to děláte důkladně z těch ingrediencí? Nebo jinak: dají se dělat super chleby jen z toho prášku?
Šéf přines ochutnat, nějakej černej a je to z mouky co koupil v Lidlu (+ voda z řadu samozřejmě :-D) a nic jinýho tam nepřidal a chutnalo to moooc dobře. Ale jestli na tom jsou tak dobře i ty ostatní mouky, to nevím :)
Midi34: ty už to máš taky? se musím někdy stavit ochutnat....;-)
Mr. Scully - co sem precetl, tak OK jsou i ty kupovane smesy, tusim ze doporucovali s nejakym desnym nazvem zacinajicim tusim na K (nejaky nemecky nazev), ale vyjdou na 25-30,-Kc tudis lidi si delaji vlastni (z receptu), kde se vejdes prej +- do 10,-Kc
Tak jsem to promyslel, precetl recenze na internetu a nastudoval zkusenosti uzivatelu... tri jasne nejlepsi znacky jsou Panasonic, Unold a Domo. Panasonic jsou hnusny krabice, takze vaham mezi UNOLD 68415 za 3190 Kc a Domo B3975 za 2800 Kc. Asi necham rozhodnout zenskou, podle designu :-)
Jinak jsou to tyhle dve:
[ Link ] [ Link ]
Thomas987 - jo mám , zatím si netroufám někoho hostit , dej mi aspon 14 dnů než se do toho dostanu a stav se
Midi34: jo říkáš že za 14 dní z tebe bude mistr pekař, tak už budeš zvát na ochutnávky jo?! tak dobře.... ;-))
Tak ja pred chvili objednal u dovozce DOMO
[ Link ] velka vyhoda jsou ty pulene misky
Z tech co si poslal Mr.Scully bych sel do Unold 68415
Tak Unold 68415 objednána (jako má FSAL), výborné jednání na shopu mojepekarna.cz - doporučuju.
ACEMajky - ta tebou vybraná je podle mě funkcemi velmi podobná, akorát pro větší rodinu (a větší kuchyň :-)

03.08.2008, 16:26 |
FSAL prave pecu :)
budes spokojen
Jeste mi reknete, jestli se nekde daji koupit levny chlebovy smesi... pac jsem prosel par kramu a vetsinou je to tak 30 Kc na 1 chleba, coz teda neni nic moc :) Nejsem socka, je mi to fuk, ale predpokladal jsem, ze pekarna se ma vyplatit i financne? :)

03.08.2008, 17:05 |
Bucci Scully: Pekárna se má vyplatit zdravotně (bezlepkový, případně nezávadný věci...)
...každopádně chuť upečenýho chleba v domácí pekárně je nesrovnatelná
Jako že tam nenajdu zapečenou myš a tak... :-)
Já hlavně doufám, že se vyplatí ta výdrž, protože chleba z krámu je za dva dny hnusnej a čtvrtej den začne plesnivět. Z té domácí pekárny prý vydrží déle...

03.08.2008, 17:23 |
FSAL | Upraveno: 2008-08-03 17:24:00
vydrzi kousek dyl, ale je to vcelku fuk, stejne je driv sezranej ;) a jako pekarna se fakt nevyplati, co se tyce financi, to neni o tom
nejdriv sem mel tydle smesi
[ Link ] (nejakej mix, myslim, ze celozrnej a ciabatta), pak tam byl nejakej problem s dodavkama, tak sem zacal kupovat normalne z kramu ty krabicovy a je to neco lehce pres 30,-, ty smesi vysly vo kousek lip
Tady mas nejaky za 19,-Kc
[ Link ] ale je to spise o tom si udelat svuj chleba, receptu je hafo na webu a odvazit mouku snad dokazes ne? :)
dělám si doma směsi dle receptů nebo občas koupím směs v tescu - cca 36 nebo 39kaček a z jedné směsi udělám dva chleby.
ty moje smesi co sem daval link vyse jsou sice za 19,- ale tusim jen na jeden chleba
Tak pekárna Unold do druhýho dne doma (eshop nekecal). Návod složitej jak lokomotiva. V receptech se píše o nějakejch moukách T750 a podobně, no to mi ho vyndej, jak mám jako vědět, jaký označení má ta anonymní mouka, kterou máme nasypanou v pixle ve špajzu? (A kdoví, jestli to vůbec mouka je). Asi začnu těma kupovanejma směsma :-)
No v mnoha manualech uvadej prej nejaky takovyhle mouky - cizi
me dneska prisla taky ta DOMO - objednano v nedeli
Jak jste pekarnu vypalovali? - v navode pisi jenom vytrit vlhkym hadrikem a ze pri peceni to muze zamrdet, jak se pekarna bude vypalovat,a le o vypalovani tam nic nepisi, to jako rovnou zacit pect?

06.08.2008, 15:23 |
FSAL ja nic nevypaloval, jen sem vytrel, ani nic nesmrdelo
já jsem vypaloval cca 20 minut samotné - smradu bylo až hamba, ale dobrý. Jinak to označování muk T750, T150 atd je čistě průmyslové - rozklíčování se dá najít lehce na netu.
tak uz vypaluju, dal sem to na 15 minut, po prvni minute se z toho vyvalil bily dym, ted uz OK, pak necham vychladnout, dam druhou formu a tu taky vypalim
ACEMajky - tak co draku, jakej byl chleba? Na nejaky vypalovani kasli, ja ho taky neresil, akorat to trochu vytrel. Nasypali jsme tam cesnekovou smes z Kauflandu, nastavili na ctyri hodky (v navodu psali dve, ale to se nam nezdalo) a vysledek je dobrej, akorat se nam to po vyklopeni z formy trochu propadlo (vzduchova bublina kolem toho hnetace? nevim), ale chutove je to velmi dobry.
já to nevypaloval , jen pořádně umít , a šup první pečení

06.08.2008, 22:04 |
FSAL 4 hodky? ty woe :D ja to davam jen na program cislo 4 (rychlej svetlej chleba) a nebo 9 (rychlej tmavej chleba), ostatni ty pomaly programy ti ten chleba desne nakynou a pak leze skoro ven z formy a neda se to pomalu krajet, jak je to nadejchany, na ty rychly ti vypadne jen takova mala hutna cihla, ktera se kraji a nepropada
no jak dlouho trva teda průměrně upečení dobrýho chleba? Myslíte, že v těch typech jsou nějaký velký rozdíly? Zaujal mě práve ten Kenwood kvuli tomu hodinovýmu programu.

06.08.2008, 23:30 |
FSAL jj ten Kenwood je z nich nejrychlejsi, ale ja to peco na ty dve hodky, z toho duvodu, aby to tolik nenakynulo a tima padem nebylo nadejchany a tim padem neukrojitelny, je to proste takova mala cihla a taky jako by se mi nechtelo cekat na chleba 4 hodiny
jde o to, jaky mas rad chleba, jak napsal FSAL, tchan ma tad tvrdej, ja nadejchanej, stejne jako on ma rad knedliky betonaky, ja nadejchany, aby se do nich omacka nasakla....
peceni nijak moc neurychlis, vzdy je to na ukor prave nadejchanosti, de o to , ze kazdy testo ti musi vykynout, ted jde uz jenom o to jak moc...
Takze ja ji vypalil, po 10 min sem i otevrel a vyvalil se bilej dym a zasmrdelo to - takze sme vypalil obe formy, aby mi to nesmrdelo do chleba (u druhy formy to uz nesmrdelo, takze se asi vypalili jenom ty topny spiraly)
Chleba byl spickovej - ano byl, vzal sem ho ven (zavarujem okurky) a zaprasilo se po nem, ze sem ot malem nestihl ani vyfotit - foto dam zy chvili :)
tak takhle krásnej mi ještě nikdy nevypad :-)
jsi šikovnej

07.08.2008, 08:41 |
FSAL btw: jak krajite chleba (jakym nozem - ja hubenym bez zubu), nemate na to nekdo takovej ten krajec (s kotoucem), premejslel sem o porizeni, prece jen tim by to melo jit lip

07.08.2008, 08:42 |
FSAL Midi: jinej mi z toho nepada, jinak takovejhle mi z toho pada kdyz to delam na ten rychlejsi rezim, ala cihla, kdybych to nechal nakynout, tak chleba leze z formy
Tohle je smes co byla u toho
konkretne tato:
[ Link ] odpoledne zkusim jeste tu druhou, to je tato:
[ Link ] a pak hura na vlastni recepty
FSAL - na ten rychlej 2hod program to ale nenastavi velikost, tak jsem dal prednost jistote a nastavil velikost na II. i za cenu toho, ze to teda bude 4 hodiny. A z formy mi to urcite nelezlo, velikostne je to stejny jako ten ACEMajkyho, akorat proste uprostred u hnetace se to nejak propadlo. Ale jinak to ma strukturu jako chleba, zadna nadejchana buchta nebo tak.
Jinak nuz jeste nevim... evidentne je mam tupy, takze pouzivam ten se zoubkama, ale pak se to zase trochu droli... nevim :)
ACEMajky - na prvni pokus se zda, zes to podle navodu zvladnul na jednicku :)
no podle navodu, na smesi je napsano dat 320ml vody a program na 2,5-3 hodiny, ma to 500+320ml voda, takze 800g, forma ma 1350, tak sem dal malej chleba, stredni kurku, program cislo 1 a bylo (3 hodiny ot delalo)
v manualu pisi ze kdyz ma clovek 2 metly, tak se ma davat o 20% mene vody nez pise navod od smesy, ja na to prdel...
pokud chces, muzes nahlednout do meho manualu:
[ Link ]
neco pro zacatecniky a pro ty, kteri si chteji pekarnu poridit :)
[ Link ]
Tak jsme vcera zase pekli, tentokrate ukazka druhe formy na 2 male chlebiky
Jeden je s eidamem na kosticky (vyborne, jen kdyz sem asi po hodine mel posledni kousek co zustal, tak uz byl docela tuhej jak syr vystydnul, ale teplej nemel chybu a druhej je se skvarkama, dneska je v planu tavenak syr a uzene a na sobotu velky chleb s parkama - pred pecenim zapicham do chleba cele parky :)


08.08.2008, 07:27 |
ACEMajky | Upraveno: 2008-08-08 07:27:38
Se po chlebu tak rychle zaprasilo, ze sem malem ani nestihl vyfotit


08.08.2008, 15:43 |
empiK (M)
Only_One
Tak v tescu už zase mají ty pekárny v akci za 999,- kč :)
nemůžu nejak najít to původní vlákno :) tak to zkládám znovu
a zkousel si hledat?
no vlakno najdu.. ale nemuzu do nej prispět protoze sem nikldy nebyl prihlasenej a kdyz sem se prihlasil tak sem se presunul vždy na seznamu skupin a takto se to opakovalo.. a ruco sem to proste nedohledal
konečně

:) tak od patku se nezastavila :) perfektní :) zatím je favorit česnekovej chleba připravenej z krabice a domaci mazanec vylepšenej o kandovaný ovoce a oříšky.. hezky na ráno teploučký ňamka
2 Only_One - jak přesně na ten mazanec ?? už mám chutě
[ Link ] ale nepouzili sme orisky ani rozinky ale koupil sem krabici kandovanyho ovoce.. no sezrali sme to v jeste horky.. ani to nevychlladlo :D
Tak tohle je náš druhej chleba... podle jednoduchýho receptu jen mouka (dali jsme mix hladký a polohrubý, prostě co dům dal), voda, vajíčko a trochu mlíka, soli a cukru... a chutná to jako fakt luxusní čerstvá houstička. Domácí pekárna je nejlepší vynález od nafukovací panny.

tak u nas se taky nezastavila v nedeli pekla dokonce 2x za den.
V patek byl jeden malej s tavenakem a druhej malej s uzenym, sobota velky s uzenym, nedele uzeny a skvarky a vecer sem dal delat jeden malej s olomouckyma a druhej malej s parkama (do posledniho kynuti sem zapichal parky) - ted je mam s sebou v praci, takze budu kostovat, foto za chvili :)
Vlevo s olomouckyma a vpravo s parkama


11.08.2008, 06:58 |
ACEMajky | Upraveno: 2008-08-11 07:00:06
zaklad je vzdy stejnej, recept cislo 16 z dama.cz
tak uz ten se syreckama dlabu - chtelo by ho to mit asi teplej
koukam jak ten se syreckama brutalne vykynul

Právě objednáno taktéž Domo. Už se to nedalo vydržet, číst ty recepty, prohlížet fotky a slintat na klávesnici....
Pokud si vzal model jako mam ja, tak po case co ji mame, tak stale mohu potvrdit, ze delena pecici nadoba je spica
Jj, právě kvůli té nádobě a Tvé recenzi :-)))
Tak doufam ze budes spokojen, pak napis, jedine co bych ji vytknul,a le ot je problem vetsiny pekaren, ze nema sitovy vypinac, kdo ma list porad pod stul to vytahovat ez zasuvky

02.09.2008, 10:33 |
FSAL | Upraveno: 2008-09-02 10:33:55
muj UNOLD ma, ale stejne ho nevypinam :D
ja ho vypinam proto, ze zapominame po dopeceni vypnout program a pekarna dal hraje (udrzuje chleba teply), tak to vytahnu ze zasuvky a mam klid, problem je, ze ma v sobe cas a zalozni baterie a tak po zapnuti do zasuvky pokracuje v ohrivani dal :)

02.09.2008, 10:37 |
FSAL no to ja hned jak vyndam chleba, tak vohrejvani stopnu, uz jen kvuli tomu, ze hned po dopeceni, nez zacne vohrejvat, tak desne rve (pipa)
nejlepší je stejně časovac :) rano vstat .. udelat si kafe a zakrojit čerstvej křupavej chleba aniž ybch vytah paty do města pro pečivo... to je proste vrchol blaha
Už dorazila, kua to je velká krabice :-)))
jj, nanicky jsou bokem, tak sup sup, pecemeeee, nej pokud mas u tooh ty smesy, tak je tam soupni a mas hned prvni chlebicek :)
Tak už jsem objednal pár kilo směsí, bo chleba má výdrž ve vteřinách... Hned za tepla je rozsápán a sežrán. Vyzkoušeno s lovečákem, kořením 2x a jednou samostatně a paráda. Malá kouká průzorem a je od ní pokoj, manželka umeje nádoby a já s pubertálním synkem krájíme či za tepla spíš trháme :-)))

28.09.2008, 03:13 |
JP Tak jsem po místní promotion taky neodolal a v Tescu hodil do košíku nějakou bílou pekárnu za 999,-. Chlebíček teda luxusní, i ten formát je dobrej a vůně po celym domku...

JP: houby, za takový prachy? Kde to maj? To bych taky koupil jen tak ze srandy...;-))

28.09.2008, 17:13 |
JP Thomas: V Tescu na Zlíčíně (nebylo to v akci), na krabici je jako značka Tesco, ale prej je to nějakej poupravenej nižší model Domo. Každopádně peče bezchybně, takže problém bude asi spíš v životnosti nějakýho kurvítka. Ale na vyzkoušení, jestli to neskončí za měsíc na půdě jako většina podobnejch věcí je to dobrý a mam pocit, že tohle na půdu nepůjde:-). Chleba (resp. to co zbylo) je pořád měkkej, přijde mi lepší než koupenej. Ale pro 2 lidi je těch 900g hodně, na začátku to byl takovej nenápadnej bobeček a nakynulo to do 3/4 formy...
jojo,chleba z domaci pekarny je dobrej.Nasi koupili v jednom supermarketu tez domaci pekarnu a jeste zatim v ni nepekli zadnej chleba.Kdyz jsem na to ale koukal,jak je velka nadoba,tak nic moc.Vypadne z toho takovej mrnavej kousek chleba,kterej staci tak pro jednoho :-))) Je to Moulinex 573101
to DJ_Felda.. nam ten chleba staci pro tři 900g
Uvidime az se ,,nekdy" upece,pro kolik to bude u nas.....
hlavne to nejez teply.. nebo aspon toho nejez moc pred spanim teply... ja sem jednou dal skoro pul chleba a bylo mi v noci desne tezko... ber to jako dobrou radu zkusenejsich :-D :-D

29.09.2008, 08:19 |
ACEMajky | Upraveno: 2008-09-29 08:19:30
jj apak v praci po teplym chlebu prdis o 106 :)
My tek nakoupili smes v lidlu za asi 35,-Kc (1kg) a je to znat, ze v tom asi bude jina nez domaci mouka, takze kdyz pospicham a nedelam nic spesl, dam 350ml vody, 500g teto hotove smesy a do 2 minut se pece a ja zase bezim neco delat :) 5dni neni problem aby byl chleba mekej, dele nevydrzi, super je, ze clovek kdyz dochazi a je vikend, tak da upect a je to, nebo kdyz se v sobotu rozhodnu, ze udelam grilovacku, nemusim behat do mesta pro pecivo .), vndam z mrazaku masicko a jedeeeem - jen to pivo doma jeste uvarit neumim :) (ale toho mam vetsinou v garazi zasobu 2-3 basicky :) )
Only_One: Jojo,ja uz jsem mel parkrat od kamose kousek.Teply se to neda jist,to jo.To pak je bolebřuch.Az to trochu vystydne,dat na to maslicko a to je pak mnamka.
ACEMajky: Aspon bych je z kanclu po ranu brzo vypudil,aby se tam dlouho nezdrzovali :-)))))
ACEMajjky: Jo sem jeste zapomel,jak dlouho trva zhrbuba to peceni,kdyz pouziju koupenou smes primo na chleba.Nechce se me nejak studovat ted navod,protoze by to pak melo pro me spatny nasledky.Zacal bych na nej mit smrtelnou chut.PO cerstvem chlebicku s maslickem bych se utlouk :-))

29.09.2008, 17:28 |
JP Jo jo, teplej s pravym českym máslem (ne LIDLmáslo made in Namibie)...:-)
Já mam na displeji u každýho programu, jak dlouho to bude trvat. Zatim peču vždycky na ten základní, kterej je tušim přesně 3h. Peče to ale jenom +- posledních 45 minut, předtim hněte a nechává vykynout... Jsou tam i nějaký dva rychloprogramy asi na hodinu a půl, ale to podle mě nemůže stačit dost nakynout.
Jjj,prave ceske maslicko.Grrrr,takhle dlouhou dobu cekat na to,nez se udela a upece??? Grrrr,to vytopim sousedy jak budu kolem toho slintat. :-)))))))))
jak pise JP... nej je rano si to nachystat, nastavit odlozeny start a muzes slintat v praci a prides domu a mas krasne provoneny byt a cerstvy teply chleb

30.09.2008, 07:42 |
FSAL da se uplne v klidu pict na rychlo program (u me 2:10) a vysledek je skoro stejnej, jinak zatim, co mi nejvic chutnaly moje vytvory: cesnekovo-sejrovej, cibulovej, pivni, skvarkovej, kam se hrabou smesi, mlada v tom pekla nedavno svestkovej kolac a prej byl taky luxus (sladky nejim)

30.09.2008, 08:04 |
Yawor FSAL : nekecej, ten česnekovo-sejrovej stál za hovno :-P
my v tom peceme i mazanec - dneska ho mam v praci...

30.09.2008, 08:06 |
FSAL ... si nemel blbce, navic nema smysl se ptat na nazor nekoho, kdo zere jako jediny maso slepicinu :-P

30.09.2008, 08:07 |
FSAL ACE: jj mazanec byl taky prej good
JP: má ta Tesco pekárna odložený start?
jj ta domo- tesco má :) využíváme pravidelně :)
Sakra,vy mi davate :-)) Jo ja si to nachystam,budu slintat v praci a jeste k tomu vsemu budu schopnej zdrhnout z prace jen kvuli upecenemu chlebu :-))))

01.10.2008, 00:55 |
JP Honza33: Jo jo, má asi o 13 hodin max., ale ještě jsem to nepoužil. Abych se přiznal, tak jsem trochu paranoidní a mam pocit, že bych třeba po probuzení nemusel cejtit upečenej chleba, ale hořící kuchyň:-). Vim co dokáže blbá varná konvice. Radši mam tyhle věci pod dohledem, když jsou v zásuvce:-)

29.12.2008, 14:18 |
JP Tak co, něco novýho v oblasti domácího pečení? Nějakej receptík? Můj favorit je ciabatta směs od korngold a naházet do toho rozkrájený olivy, rajčata a oregano. Ale už to neni jako poprvé, chtělo by to zase něco novýho:-)
Koukám, že mam tu pekárnu přesně 3 měsíce a pořád bez problémů funguje, což jsem snad ani nečekal...
přesně tohle jsem taky řešil, vyhrála to z toho linku hned ta první
[ Link ]
UP pro všechny :-)
Kdo tu už laboroval s přísadama do chleba, jako např. salámem? Chci to vyzkoušet a tak by mě zajímalo, jak velký kousky salámu tam přidávat? :-)
A co ještě by se tam dalo přidat? :-) Co třeba tvrdý sýr?

01.08.2011, 07:57 |
Yawor Hightower - já bych raději neexperimentoval a nešpekuloval,abych nezkazil poměr - dej tam rovnou jenom salám bez chleba ;-)

01.08.2011, 08:18 |
Bucci Y: :-) souhlas, pak to jíst s okurkou a zapíjet pivkem