Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domácí pekárna

 o Navštíveno 11999x o
o 27.02.2008, 20:47 | Midi34
kdo má ?? jednou už tady to téma bylo ale je to dlouho mezitím se asi dost změnilo ,může jí mít daleko víc lidí -tím víc zkušeností
jakou vybrat docela o ní poslední dobou přemýšlím
díky za rady ,atd


o 27.02.2008, 21:06 | GooGoo
No co tak akorat slysim od kolegu v praci tak je to parada, stoji to dva litry.... O nic se nestaras jen nasypes co je potreba a zapnes.. je to procedura na par hodin, ale prej to snad zezere 2,5kc elektriky
o 27.02.2008, 21:06 | Samantus
Mame, chleba je z toho luxusni a kdyz je teplej tak se po nem kvaltne prdi:-)
o 27.02.2008, 21:13 | Netsitte | Upraveno: 2008-02-27 21:14:22
zajímavé téma-rád se zase něco nového dozvím:o)
o 27.02.2008, 21:14 | Bohusha
mam tuhle:
[ Link ]

sice levna, ale spokojenost, vyrobce ETA
zrovna dneska mame cerstvej chleba - s paprikášem uvnitř ;-)

nadoba na pečení se dobře vyndavá a celkově peče dobře, zvuk pro přivolání má dost hlasitý (až moc), při míchání necestuje po lince (jak jsem už slyšela), testo zvládá v pohodě, džemy a další kravinky jsem zatim nedelala a nechystam se :)
o 27.02.2008, 21:14 | Verano
hej co to vůbec je ta domácí pekárna?:))))
o 27.02.2008, 21:16 | Verano
to je hustýýý,a jak to chutná ten chleba???
o 27.02.2008, 21:19 | Bohusha
Verano: zaleží jakej uděláš, já dělam celozrnej nebo tmavej a dá se do toho cokoli přidat, už jsem zkoušela s Nivou, lovečákem, zelím, paprikášem, česnekem, uzenym... jen je pak lepší nechat ho v lednici. Jo a mam pocit, že ten chleba se dá jíst i po tejdnu, což u kupovanýho fakt ani v krizi.
o 27.02.2008, 21:25 | Verano
no to zní zajímavě...a těsto si musíš udělat sám a nebo se to prodává v prášku nějakym že to jen smícháš s vodou???...vůbec nemám představu jak to vše funguje :))
o 27.02.2008, 21:28 | Bohusha
koupíš krabici s práškem (stojí cca 20-30kč podle druhu a obchodu), nasypes dovnitř, dáš přesně množství vody, zvolíš velikost bochniku, typ chleba a jak tmavou kurku. A co do toho chceš přidat navíc je dobrý přisypat na začátku, aby se to promíchalo do celého testa - a zapneš. Umíchá to těsto, nechá nakynout, upeče a pak už to jen zapípá :)
o 27.02.2008, 21:29 | choze
prodávají se hotové směsi a nebo si to můžeš namíchat sám, hlavní je aby měla dva míchací háky.
Chleba je z toho luxusní.
o 27.02.2008, 21:29 | Verano
přehnanýýýýýýýýýý.....tak už vim co si budu přát k narozkám:)))))))))
o 27.02.2008, 21:34 | Bohusha
choze: ma jen jeden michaci hak a je to ok
o 27.02.2008, 21:36 | Netsitte | Upraveno: 2008-02-27 21:38:02
co se na tom webu nenajde
LOL:o))
hlavně ten konec :o)
[ Link ]
o 27.02.2008, 21:39 | choze
dva háky jsou lepší kvůli pořádnýmu promíchání tužších směsí
o 27.02.2008, 21:40 | Verano
to je labužnej voříšek na tom videu,to prožívá uplně bombově:D:D
o 27.02.2008, 21:43 | Bohusha
tak zatim jsem nezaznamenala problem, ale je fakt, ze pouzivam ty smesi co prodavaji, nedelam svoje
o 27.02.2008, 21:46 | FSAL
vybiral bych mezi Panasonicem, Unoldem a Kenwoodem
o 27.02.2008, 21:55 | Midi34
Bohusha -zítra se ozvu po ICQ JESTLI MŮŽU ?
o 27.02.2008, 21:57 | Midi34
FSAL konkretní typy ?? a zkušenosti ?
o 27.02.2008, 21:59 | Bohusha
Midi: ok, spis k večeru
o 27.02.2008, 22:09 | FSAL
Co jsem zatim tak ruzne zjistoval z tech, co me zajimaly, tak:
tady je vhodna pro ty, co chtej pridavat ruzny blbosti do chleba a nechtej u toho stat a cekat na signal - ma automatickej davkovac na prisady
[ Link ]
ale je drazsi,

no a tady obdoba Panasonicu - Unold (levnejsi, ale bez automatickyho davkovace) [ Link ] - muj favorit

jinak co se tyce jednoho nebo dvou haku, tak u tehle pekaren, je to vcelku nepodstatny, pze maj hodne silny motory ...

a tady ta ma zase vyhodu v rychlosti peceni [ Link ]
a na tomdle shopu je za hodne dobry prachy

a tady sou smesi
[ Link ]
o 27.02.2008, 22:34 | Luke_288
a to je ten chleba fakt o tolik lepší než z krámu? když si vezmu, že ve chvíli kdy mám chut na chleba, skočim si kousek do krámu pro půlku, tak se mi nějaká pekárna asi zrovna nevyplatí, zvlášť když chleba nejím každej den
o 27.02.2008, 22:36 | Arnie_one
Mame Moulinex OW300001

Ma jeden hnetaci hak, ale 600W, dle vsech testu asi nejlepsi pekrana za ty penize. Jinak drazis, ale bezkonkurencni DOMO.

Jinak chleba je z toho opravdu dobry, jak se zde uvedlo i po delsi dobe se da bezproblemu jist.

Delame z vlastnich smesi i kupovanych.

Me nejvice chutna cibulovy (z najemno nakrajene cibule), cesnekovy (kupovana smes)

perknik (dosypana smes z coko pudinku) je z toho sqely s kurkou, kraji se jako normalni chleba.
babovka je k sezrani.

celozrny, cerny ty ja moc nemusim.

super je z orestovny slaniny a prokladany nivou.


proste tech chlebu je nespocet a nejen chlebu.

Znamy v tom delaji marmelady, dokonce chleba zapeceny se sekanou taky libovka.

Jen upozornuju, ze ty kila potom leti strme vzhuru :)

Pokud chce clovek delat chleba vic (pocetnejsi rodina) neni od veci sehant stejnou mulinexku, ale XXL.
o 27.02.2008, 22:46 | FSAL
Luke_288: tak me de prave o to, abych nemusel porad litat do toho kramu, nejvic me dokaze vytocit, kdyz mam porad plnou lednici, ale pecivo musim kupovat denne, max obden
o 27.02.2008, 23:30 | Luke_288
koukám na to asi jinak, denně chleba nejím a abych přemejšlel, že večer nebo ráno budu mít chuť na chleba tak musim x hodin předtim nasypat směs a nechat upéct, to bych se asi moc nenajed :)
o 28.02.2008, 00:48 | Fridom
Kua to se mi libi, prijet dom z prace a mit cerstvej chlebik :-)
o 28.02.2008, 04:47 | MarauderZ28
koupil sem za litr v Tescu (nerez provedení vypadá líp jak plasťáci za 2,5k) a funguje překvapivě dobře, nasypeš namačkáš a to je veškerá Tvoje námaha ....

Jinak pro Tesco je vyrábí firma DOMO a je to přesně tenhle typ Domo-Bielmeier B 3965 S jen bez loga a místo toho černýho je to šedý ...

foto k příspěvku  od MarauderZ28

o 28.02.2008, 04:55 | MarauderZ28
včera sem v tom zrovna upekl chleba tak se můžete juknout hodil sem do něj 3x taveňák + dvě hrsti uzenýho na kostičky a je to fakt zajímavý ...

foto k příspěvku  od MarauderZ28

o 28.02.2008, 07:58 | ibizman
jj trouba je dobra vec mame asi uz dva roky, je to nejakej FIF, bo co....ma to dva hnetaci nesmysly...ale kdyz si clovek takhle v noci rekne, ze ma chut treba v nedeli rano na cerstvej a jeste vlaznej chleba......tak to fakt nema chybu:-)))
o 28.02.2008, 13:31 | Vlasta
Doporučuji přečíst [ Link ] před výběrem pekárny...
o 28.02.2008, 13:37 | Rustapha-659
Mar: koukám na to fakt vypadá velice dobře.. :o) jen škoda,že akce byla do (teda údajně do 26.2.08) je to opravdu stejnej model a ta cena´je super...Já se snad ještě pojedu mrknout jestli se jim v koutě neválí poslední kus... :o)

foto k příspěvku  od Rustapha-659

o 28.02.2008, 14:34 | Bucci
máme taky a vřele doporučuju.....
o 28.02.2008, 14:44 | Midi34
ta od Maraudera vypadá slušně ,ale nyní už nesehnatelná , asi půjdu do tohohle [ Link ] stačí mi půl kilovej chlebík a radši častěj a čerstvý
o 28.02.2008, 14:46 | Midi34
jo a tady je původní téma [ Link ]
o 28.02.2008, 14:52 | clown
Mame Panasonica a spokojenost ..,
ted pece tak 2x do tydne, pripadne jen micha testo na jine dobroty ..
o 28.02.2008, 15:39 | Rustapha-659
Tady jsem našel docela pěknej přehled pekáren vč.reakcí nadšených majitelů a konzumentů...:o)

[ Link ]
o 29.02.2008, 06:28 | MarauderZ28
Panasonic je super, ale nesmyslně drahej a to umí třeba max navíc to že Ti sám přisype rozinky :o) já chtěl původně něco koupit cca do 3000 objel sem 6 obchodů v Praze nikde nic pořádnýho tak sem se nasral dojel do Tesca a sem spokojenej neb nakonec člověk zjistí, že stejně těch pár nadstandartních funkcí nevyužije ...
o 29.02.2008, 10:12 | Thomas987
Midi, ty vokurku, jestli chceš pekárnu,tak se stav u Machyho,ten ji má a peče jak vzteklej, a prej je z toho výbornej chleba,tak se u něj stav na krajíc..... :-)))
o 01.03.2008, 05:26 | Midi34
2 Thomas987 O.K. ani jsem to netušil u machyho bych čekal tak leda sušárnu na zelený
o 12.03.2008, 19:01 | Pepíno_Honda
od čtvrtka mají v lídlu taky na akci za 1111,-
[ Link ]

bude to něco funkčního k mé spokojenosti ?

případně taky teď na akci v Protonu
[ Link ]
o 31.07.2008, 08:12 | ACEMajky
Trosku ozivim tema, chci si ji take koupit (nejakou tu pekarnicku)

Mam 2 favority:
[ Link ]
[ Link ]

ETU sem zavrhnul, je ot sama reklamace a tady me zaujaly prave ty sklopne haky - otazkou zustava, jestli je to funkcni
o 31.07.2008, 08:29 | Ondry 2.0 20v
tak máme tu samou jako MarauderZ28 :-) takže co napsal je pravda :-)
o 31.07.2008, 09:38 | FSAL
muzu vrele doporucit tudle, mam a spokojenost
[ Link ]
o 31.07.2008, 10:17 | ACEMajky
FSAL - nejake nedostatky pekarny, kazda na kterou kouknu, tak je super (az na ETU) a u tech mych favoritu me laka to, ze hak se nezapece do bochniku
o 31.07.2008, 12:29 | ACEMajky
Tak zatim mame favorita - diky 2 typum vanicek - jedna z nich je pulena, takze se muzeou delat najednou 2 druhy hcleba
[ Link ]
o 31.07.2008, 12:33 | Lucni.konik
hm, naprosto stejná vanička jako v naší ETě. I hnětací háky stejné......
o 31.07.2008, 12:52 | ACEMajky
mozny ot je, ale po tom co sem si precetl ETU fakt ne a to sem zastance neznackoveho naradi ETAtool (pokud do naradi clovek nechce davat moc penez)
o 31.07.2008, 13:56 | michal_smsmsm (A)
nejakou etu uz druhym rokem mame, pece dva az trikrat tydne, chleby, buchty, nebo jen testa na jiny veci, matka v tom dela i testo na knedliky, marmelady a podobny a jak je znam tak moc nestala a funguje no problemu, takze tak...
o 31.07.2008, 14:17 | ACEMajky
NO ONA TA eta ZALEZI NA MODELU, NEJHORSI JE harmony A POSLEDNI DOBOU JE OT HORSI A HORSI

Pardon - caps lock
o 31.07.2008, 14:24 | FSAL
ACE: nedostatky tomu vycitaj jen horky ovladaci prvky, ale da se to v klidu, hodnyho nepali a ... ;) no proste pohoda, dal tomu vycitaj hlucnej motor a hlucnejsi teda je, ale jako to me vubec nezajima, u toho UNOLDu sou prave moc silny motory, takze zvlada i hutny testa, kde ostatni uz koncej, ale otazka je, jestli neco takovyho budes delat :)
o 31.07.2008, 14:26 | michal_smsmsm (A)
hlucny to je, no huci to no, ale tak v kuchyni stejne huci digestor a dalsi veci takze to nikoho u nas netrapi a kdyz pece v noci tak skrz betonovej strop to do patra taky neni slyset ;) takze tak...
o 01.08.2008, 00:34 | Midi34
kdo hodí nějakej konkretní recept na směs , nebo ověřenou kupovanou , dík
o 01.08.2008, 00:35 | Midi34
jinak koupil jsem kenwood BM 250 , peču jen malej 500g , a supr zatím ,mám jí pár dní
o 01.08.2008, 06:55 | ACEMajky
Midi34 - recepty treba tady:
[ Link ]

no zatim to vypada na tohle - [ Link ]
mate nekdo zkusenost s DOMO?
o 01.08.2008, 07:46 | Midi34
ACEMajky - díky o těch vím , šlo mi o to jestli nemá někdo něco z místních nidkde doposud neprezentováno
o 02.08.2008, 10:45 | Mr.Scully
Hele chlapi, docela jste mě nalákali. Akorát všude čtu recepty na chleby a vždycky je tam hafo ingrediencí (třeba žitná mouka, koření atd.). Připravujete chleba jenom z těch krabic s práškem nebo to děláte důkladně z těch ingrediencí? Nebo jinak: dají se dělat super chleby jen z toho prášku?
o 02.08.2008, 11:00 | mr.brain
Šéf přines ochutnat, nějakej černej a je to z mouky co koupil v Lidlu (+ voda z řadu samozřejmě :-D) a nic jinýho tam nepřidal a chutnalo to moooc dobře. Ale jestli na tom jsou tak dobře i ty ostatní mouky, to nevím :)
o 02.08.2008, 11:54 | Thomas987
Midi34: ty už to máš taky? se musím někdy stavit ochutnat....;-)
o 02.08.2008, 20:40 | ACEMajky
Mr. Scully - co sem precetl, tak OK jsou i ty kupovane smesy, tusim ze doporucovali s nejakym desnym nazvem zacinajicim tusim na K (nejaky nemecky nazev), ale vyjdou na 25-30,-Kc tudis lidi si delaji vlastni (z receptu), kde se vejdes prej +- do 10,-Kc
o 02.08.2008, 20:58 | Mr.Scully
Tak jsem to promyslel, precetl recenze na internetu a nastudoval zkusenosti uzivatelu... tri jasne nejlepsi znacky jsou Panasonic, Unold a Domo. Panasonic jsou hnusny krabice, takze vaham mezi UNOLD 68415 za 3190 Kc a Domo B3975 za 2800 Kc. Asi necham rozhodnout zenskou, podle designu :-)

Jinak jsou to tyhle dve:
[ Link ]
[ Link ]
o 02.08.2008, 21:02 | Midi34
Thomas987 - jo mám , zatím si netroufám někoho hostit , dej mi aspon 14 dnů než se do toho dostanu a stav se
o 02.08.2008, 22:06 | Thomas987
Midi34: jo říkáš že za 14 dní z tebe bude mistr pekař, tak už budeš zvát na ochutnávky jo?! tak dobře.... ;-))
o 03.08.2008, 11:38 | ACEMajky
Tak ja pred chvili objednal u dovozce DOMO
[ Link ]

velka vyhoda jsou ty pulene misky

Z tech co si poslal Mr.Scully bych sel do Unold 68415

o 03.08.2008, 16:11 | Mr.Scully
Tak Unold 68415 objednána (jako má FSAL), výborné jednání na shopu mojepekarna.cz - doporučuju.

ACEMajky - ta tebou vybraná je podle mě funkcemi velmi podobná, akorát pro větší rodinu (a větší kuchyň :-)
o 03.08.2008, 16:26 | FSAL
prave pecu :)
budes spokojen
o 03.08.2008, 16:34 | Mr.Scully
Jeste mi reknete, jestli se nekde daji koupit levny chlebovy smesi... pac jsem prosel par kramu a vetsinou je to tak 30 Kc na 1 chleba, coz teda neni nic moc :) Nejsem socka, je mi to fuk, ale predpokladal jsem, ze pekarna se ma vyplatit i financne? :)
o 03.08.2008, 17:05 | Bucci
Scully: Pekárna se má vyplatit zdravotně (bezlepkový, případně nezávadný věci...)

...každopádně chuť upečenýho chleba v domácí pekárně je nesrovnatelná
o 03.08.2008, 17:16 | Mr.Scully
Jako že tam nenajdu zapečenou myš a tak... :-)

Já hlavně doufám, že se vyplatí ta výdrž, protože chleba z krámu je za dva dny hnusnej a čtvrtej den začne plesnivět. Z té domácí pekárny prý vydrží déle...
o 03.08.2008, 17:23 | FSAL | Upraveno: 2008-08-03 17:24:00
vydrzi kousek dyl, ale je to vcelku fuk, stejne je driv sezranej ;) a jako pekarna se fakt nevyplati, co se tyce financi, to neni o tom

nejdriv sem mel tydle smesi [ Link ] (nejakej mix, myslim, ze celozrnej a ciabatta), pak tam byl nejakej problem s dodavkama, tak sem zacal kupovat normalne z kramu ty krabicovy a je to neco lehce pres 30,-, ty smesi vysly vo kousek lip
o 04.08.2008, 07:01 | ACEMajky
Tady mas nejaky za 19,-Kc
[ Link ]

ale je to spise o tom si udelat svuj chleba, receptu je hafo na webu a odvazit mouku snad dokazes ne? :)
o 04.08.2008, 09:30 | Lucni.konik
dělám si doma směsi dle receptů nebo občas koupím směs v tescu - cca 36 nebo 39kaček a z jedné směsi udělám dva chleby.
o 04.08.2008, 11:47 | ACEMajky
ty moje smesi co sem daval link vyse jsou sice za 19,- ale tusim jen na jeden chleba
o 05.08.2008, 14:08 | Mr.Scully
Tak pekárna Unold do druhýho dne doma (eshop nekecal). Návod složitej jak lokomotiva. V receptech se píše o nějakejch moukách T750 a podobně, no to mi ho vyndej, jak mám jako vědět, jaký označení má ta anonymní mouka, kterou máme nasypanou v pixle ve špajzu? (A kdoví, jestli to vůbec mouka je). Asi začnu těma kupovanejma směsma :-)
o 05.08.2008, 14:11 | ACEMajky
No v mnoha manualech uvadej prej nejaky takovyhle mouky - cizi


me dneska prisla taky ta DOMO - objednano v nedeli
o 06.08.2008, 15:01 | ACEMajky
Jak jste pekarnu vypalovali? - v navode pisi jenom vytrit vlhkym hadrikem a ze pri peceni to muze zamrdet, jak se pekarna bude vypalovat,a le o vypalovani tam nic nepisi, to jako rovnou zacit pect?
o 06.08.2008, 15:23 | FSAL
ja nic nevypaloval, jen sem vytrel, ani nic nesmrdelo
o 06.08.2008, 15:25 | ACEMajky
uz sem to nasel
[ Link ]
o 06.08.2008, 15:56 | Lucni.konik
já jsem vypaloval cca 20 minut samotné - smradu bylo až hamba, ale dobrý. Jinak to označování muk T750, T150 atd je čistě průmyslové - rozklíčování se dá najít lehce na netu.
o 06.08.2008, 16:18 | ACEMajky
tak uz vypaluju, dal sem to na 15 minut, po prvni minute se z toho vyvalil bily dym, ted uz OK, pak necham vychladnout, dam druhou formu a tu taky vypalim
o 06.08.2008, 21:58 | Mr.Scully
ACEMajky - tak co draku, jakej byl chleba? Na nejaky vypalovani kasli, ja ho taky neresil, akorat to trochu vytrel. Nasypali jsme tam cesnekovou smes z Kauflandu, nastavili na ctyri hodky (v navodu psali dve, ale to se nam nezdalo) a vysledek je dobrej, akorat se nam to po vyklopeni z formy trochu propadlo (vzduchova bublina kolem toho hnetace? nevim), ale chutove je to velmi dobry.
o 06.08.2008, 22:02 | Midi34
já to nevypaloval , jen pořádně umít , a šup první pečení
o 06.08.2008, 22:04 | FSAL
4 hodky? ty woe :D ja to davam jen na program cislo 4 (rychlej svetlej chleba) a nebo 9 (rychlej tmavej chleba), ostatni ty pomaly programy ti ten chleba desne nakynou a pak leze skoro ven z formy a neda se to pomalu krajet, jak je to nadejchany, na ty rychly ti vypadne jen takova mala hutna cihla, ktera se kraji a nepropada
o 06.08.2008, 23:21 | Scream
no jak dlouho trva teda průměrně upečení dobrýho chleba? Myslíte, že v těch typech jsou nějaký velký rozdíly? Zaujal mě práve ten Kenwood kvuli tomu hodinovýmu programu.
o 06.08.2008, 23:30 | FSAL
jj ten Kenwood je z nich nejrychlejsi, ale ja to peco na ty dve hodky, z toho duvodu, aby to tolik nenakynulo a tima padem nebylo nadejchany a tim padem neukrojitelny, je to proste takova mala cihla a taky jako by se mi nechtelo cekat na chleba 4 hodiny
o 07.08.2008, 07:12 | ACEMajky
jde o to, jaky mas rad chleba, jak napsal FSAL, tchan ma tad tvrdej, ja nadejchanej, stejne jako on ma rad knedliky betonaky, ja nadejchany, aby se do nich omacka nasakla....

peceni nijak moc neurychlis, vzdy je to na ukor prave nadejchanosti, de o to , ze kazdy testo ti musi vykynout, ted jde uz jenom o to jak moc...

Takze ja ji vypalil, po 10 min sem i otevrel a vyvalil se bilej dym a zasmrdelo to - takze sme vypalil obe formy, aby mi to nesmrdelo do chleba (u druhy formy to uz nesmrdelo, takze se asi vypalili jenom ty topny spiraly)

Chleba byl spickovej - ano byl, vzal sem ho ven (zavarujem okurky) a zaprasilo se po nem, ze sem ot malem nestihl ani vyfotit - foto dam zy chvili :)
o 07.08.2008, 07:13 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 07:14 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 07:14 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 07:14 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 07:14 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 07:14 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 07:14 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 07.08.2008, 08:39 | Midi34
tak takhle krásnej mi ještě nikdy nevypad :-)
jsi šikovnej
o 07.08.2008, 08:41 | FSAL
btw: jak krajite chleba (jakym nozem - ja hubenym bez zubu), nemate na to nekdo takovej ten krajec (s kotoucem), premejslel sem o porizeni, prece jen tim by to melo jit lip
o 07.08.2008, 08:42 | FSAL
Midi: jinej mi z toho nepada, jinak takovejhle mi z toho pada kdyz to delam na ten rychlejsi rezim, ala cihla, kdybych to nechal nakynout, tak chleba leze z formy
o 07.08.2008, 08:56 | ACEMajky
Tohle je smes co byla u toho

konkretne tato:
[ Link ]

odpoledne zkusim jeste tu druhou, to je tato:
[ Link ]

a pak hura na vlastni recepty
o 07.08.2008, 09:00 | Mr.Scully
FSAL - na ten rychlej 2hod program to ale nenastavi velikost, tak jsem dal prednost jistote a nastavil velikost na II. i za cenu toho, ze to teda bude 4 hodiny. A z formy mi to urcite nelezlo, velikostne je to stejny jako ten ACEMajkyho, akorat proste uprostred u hnetace se to nejak propadlo. Ale jinak to ma strukturu jako chleba, zadna nadejchana buchta nebo tak.

Jinak nuz jeste nevim... evidentne je mam tupy, takze pouzivam ten se zoubkama, ale pak se to zase trochu droli... nevim :)

ACEMajky - na prvni pokus se zda, zes to podle navodu zvladnul na jednicku :)
o 07.08.2008, 09:11 | ACEMajky
no podle navodu, na smesi je napsano dat 320ml vody a program na 2,5-3 hodiny, ma to 500+320ml voda, takze 800g, forma ma 1350, tak sem dal malej chleba, stredni kurku, program cislo 1 a bylo (3 hodiny ot delalo)

v manualu pisi ze kdyz ma clovek 2 metly, tak se ma davat o 20% mene vody nez pise navod od smesy, ja na to prdel...


pokud chces, muzes nahlednout do meho manualu:
[ Link ]
o 07.08.2008, 09:59 | ACEMajky
neco pro zacatecniky a pro ty, kteri si chteji pekarnu poridit :)
[ Link ]
o 08.08.2008, 07:26 | ACEMajky
Tak jsme vcera zase pekli, tentokrate ukazka druhe formy na 2 male chlebiky

Jeden je s eidamem na kosticky (vyborne, jen kdyz sem asi po hodine mel posledni kousek co zustal, tak uz byl docela tuhej jak syr vystydnul, ale teplej nemel chybu a druhej je se skvarkama, dneska je v planu tavenak syr a uzene a na sobotu velky chleb s parkama - pred pecenim zapicham do chleba cele parky :)

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 08.08.2008, 07:27 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 08.08.2008, 07:27 | ACEMajky | Upraveno: 2008-08-08 07:27:38
Se po chlebu tak rychle zaprasilo, ze sem malem ani nestihl vyfotit

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 08.08.2008, 15:43 | empiK (M)
Only_One
Tak v tescu už zase mají ty pekárny v akci za 999,- kč :)
nemůžu nejak najít to původní vlákno :) tak to zkládám znovu


a zkousel si hledat?
o 08.08.2008, 16:10 | Only_One
no vlakno najdu.. ale nemuzu do nej prispět protoze sem nikldy nebyl prihlasenej a kdyz sem se prihlasil tak sem se presunul vždy na seznamu skupin a takto se to opakovalo.. a ruco sem to proste nedohledal
o 08.08.2008, 18:51 | Midi34
konečně

foto k příspěvku  od Midi34

o 10.08.2008, 11:11 | Only_One
:) tak od patku se nezastavila :) perfektní :) zatím je favorit česnekovej chleba připravenej z krabice a domaci mazanec vylepšenej o kandovaný ovoce a oříšky.. hezky na ráno teploučký ňamka
o 10.08.2008, 18:07 | Midi34
2 Only_One - jak přesně na ten mazanec ?? už mám chutě
o 10.08.2008, 20:11 | Only_One
[ Link ] ale nepouzili sme orisky ani rozinky ale koupil sem krabici kandovanyho ovoce.. no sezrali sme to v jeste horky.. ani to nevychlladlo :D
o 10.08.2008, 21:07 | Midi34
díky
o 10.08.2008, 21:25 | Mr.Scully
Tak tohle je náš druhej chleba... podle jednoduchýho receptu jen mouka (dali jsme mix hladký a polohrubý, prostě co dům dal), voda, vajíčko a trochu mlíka, soli a cukru... a chutná to jako fakt luxusní čerstvá houstička. Domácí pekárna je nejlepší vynález od nafukovací panny.

foto k příspěvku  od Mr.Scully

o 11.08.2008, 06:49 | ACEMajky
tak u nas se taky nezastavila v nedeli pekla dokonce 2x za den.

V patek byl jeden malej s tavenakem a druhej malej s uzenym, sobota velky s uzenym, nedele uzeny a skvarky a vecer sem dal delat jeden malej s olomouckyma a druhej malej s parkama (do posledniho kynuti sem zapichal parky) - ted je mam s sebou v praci, takze budu kostovat, foto za chvili :)
o 11.08.2008, 06:57 | ACEMajky
Vlevo s olomouckyma a vpravo s parkama

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 11.08.2008, 06:57 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 11.08.2008, 06:57 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 11.08.2008, 06:57 | ACEMajky

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 11.08.2008, 06:58 | ACEMajky | Upraveno: 2008-08-11 07:00:06
zaklad je vzdy stejnej, recept cislo 16 z dama.cz

tak uz ten se syreckama dlabu - chtelo by ho to mit asi teplej

koukam jak ten se syreckama brutalne vykynul

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 01.09.2008, 17:22 | schwaboid
Právě objednáno taktéž Domo. Už se to nedalo vydržet, číst ty recepty, prohlížet fotky a slintat na klávesnici....
o 02.09.2008, 06:52 | ACEMajky
Pokud si vzal model jako mam ja, tak po case co ji mame, tak stale mohu potvrdit, ze delena pecici nadoba je spica
o 02.09.2008, 10:25 | schwaboid
Jj, právě kvůli té nádobě a Tvé recenzi :-)))
o 02.09.2008, 10:28 | ACEMajky
Tak doufam ze budes spokojen, pak napis, jedine co bych ji vytknul,a le ot je problem vetsiny pekaren, ze nema sitovy vypinac, kdo ma list porad pod stul to vytahovat ez zasuvky
o 02.09.2008, 10:33 | FSAL | Upraveno: 2008-09-02 10:33:55
muj UNOLD ma, ale stejne ho nevypinam :D
o 02.09.2008, 10:36 | ACEMajky
ja ho vypinam proto, ze zapominame po dopeceni vypnout program a pekarna dal hraje (udrzuje chleba teply), tak to vytahnu ze zasuvky a mam klid, problem je, ze ma v sobe cas a zalozni baterie a tak po zapnuti do zasuvky pokracuje v ohrivani dal :)
o 02.09.2008, 10:37 | FSAL
no to ja hned jak vyndam chleba, tak vohrejvani stopnu, uz jen kvuli tomu, ze hned po dopeceni, nez zacne vohrejvat, tak desne rve (pipa)
o 02.09.2008, 11:02 | Only_One
nejlepší je stejně časovac :) rano vstat .. udelat si kafe a zakrojit čerstvej křupavej chleba aniž ybch vytah paty do města pro pečivo... to je proste vrchol blaha
o 02.09.2008, 11:55 | ACEMajky
jj
o 03.09.2008, 13:13 | schwaboid
Už dorazila, kua to je velká krabice :-)))
o 03.09.2008, 13:23 | ACEMajky
jj, nanicky jsou bokem, tak sup sup, pecemeeee, nej pokud mas u tooh ty smesy, tak je tam soupni a mas hned prvni chlebicek :)
o 09.09.2008, 13:47 | schwaboid
Tak už jsem objednal pár kilo směsí, bo chleba má výdrž ve vteřinách... Hned za tepla je rozsápán a sežrán. Vyzkoušeno s lovečákem, kořením 2x a jednou samostatně a paráda. Malá kouká průzorem a je od ní pokoj, manželka umeje nádoby a já s pubertálním synkem krájíme či za tepla spíš trháme :-)))
o 09.09.2008, 13:48 | ACEMajky
jj, znam masakr
o 28.09.2008, 03:13 | JP
Tak jsem po místní promotion taky neodolal a v Tescu hodil do košíku nějakou bílou pekárnu za 999,-. Chlebíček teda luxusní, i ten formát je dobrej a vůně po celym domku...

foto k příspěvku  od JP

o 28.09.2008, 06:14 | Thomas987
JP: houby, za takový prachy? Kde to maj? To bych taky koupil jen tak ze srandy...;-))
o 28.09.2008, 17:13 | JP
Thomas: V Tescu na Zlíčíně (nebylo to v akci), na krabici je jako značka Tesco, ale prej je to nějakej poupravenej nižší model Domo. Každopádně peče bezchybně, takže problém bude asi spíš v životnosti nějakýho kurvítka. Ale na vyzkoušení, jestli to neskončí za měsíc na půdě jako většina podobnejch věcí je to dobrý a mam pocit, že tohle na půdu nepůjde:-). Chleba (resp. to co zbylo) je pořád měkkej, přijde mi lepší než koupenej. Ale pro 2 lidi je těch 900g hodně, na začátku to byl takovej nenápadnej bobeček a nakynulo to do 3/4 formy...
o 28.09.2008, 17:33 | DJ_Felda
jojo,chleba z domaci pekarny je dobrej.Nasi koupili v jednom supermarketu tez domaci pekarnu a jeste zatim v ni nepekli zadnej chleba.Kdyz jsem na to ale koukal,jak je velka nadoba,tak nic moc.Vypadne z toho takovej mrnavej kousek chleba,kterej staci tak pro jednoho :-))) Je to Moulinex 573101
o 28.09.2008, 17:48 | Only_One
to DJ_Felda.. nam ten chleba staci pro tři 900g
o 28.09.2008, 18:52 | DJ_Felda
Uvidime az se ,,nekdy" upece,pro kolik to bude u nas.....
o 28.09.2008, 20:30 | Only_One
hlavne to nejez teply.. nebo aspon toho nejez moc pred spanim teply... ja sem jednou dal skoro pul chleba a bylo mi v noci desne tezko... ber to jako dobrou radu zkusenejsich :-D :-D
o 29.09.2008, 08:19 | ACEMajky | Upraveno: 2008-09-29 08:19:30
jj apak v praci po teplym chlebu prdis o 106 :)

My tek nakoupili smes v lidlu za asi 35,-Kc (1kg) a je to znat, ze v tom asi bude jina nez domaci mouka, takze kdyz pospicham a nedelam nic spesl, dam 350ml vody, 500g teto hotove smesy a do 2 minut se pece a ja zase bezim neco delat :) 5dni neni problem aby byl chleba mekej, dele nevydrzi, super je, ze clovek kdyz dochazi a je vikend, tak da upect a je to, nebo kdyz se v sobotu rozhodnu, ze udelam grilovacku, nemusim behat do mesta pro pecivo .), vndam z mrazaku masicko a jedeeeem - jen to pivo doma jeste uvarit neumim :) (ale toho mam vetsinou v garazi zasobu 2-3 basicky :) )
o 29.09.2008, 17:04 | DJ_Felda
Only_One: Jojo,ja uz jsem mel parkrat od kamose kousek.Teply se to neda jist,to jo.To pak je bolebřuch.Az to trochu vystydne,dat na to maslicko a to je pak mnamka.

ACEMajky: Aspon bych je z kanclu po ranu brzo vypudil,aby se tam dlouho nezdrzovali :-)))))
o 29.09.2008, 17:06 | DJ_Felda
ACEMajjky: Jo sem jeste zapomel,jak dlouho trva zhrbuba to peceni,kdyz pouziju koupenou smes primo na chleba.Nechce se me nejak studovat ted navod,protoze by to pak melo pro me spatny nasledky.Zacal bych na nej mit smrtelnou chut.PO cerstvem chlebicku s maslickem bych se utlouk :-))
o 29.09.2008, 17:28 | JP
Jo jo, teplej s pravym českym máslem (ne LIDLmáslo made in Namibie)...:-)

Já mam na displeji u každýho programu, jak dlouho to bude trvat. Zatim peču vždycky na ten základní, kterej je tušim přesně 3h. Peče to ale jenom +- posledních 45 minut, předtim hněte a nechává vykynout... Jsou tam i nějaký dva rychloprogramy asi na hodinu a půl, ale to podle mě nemůže stačit dost nakynout.
o 29.09.2008, 17:31 | DJ_Felda
Jjj,prave ceske maslicko.Grrrr,takhle dlouhou dobu cekat na to,nez se udela a upece??? Grrrr,to vytopim sousedy jak budu kolem toho slintat. :-)))))))))
o 30.09.2008, 07:12 | ACEMajky
jak pise JP... nej je rano si to nachystat, nastavit odlozeny start a muzes slintat v praci a prides domu a mas krasne provoneny byt a cerstvy teply chleb
o 30.09.2008, 07:42 | FSAL
da se uplne v klidu pict na rychlo program (u me 2:10) a vysledek je skoro stejnej, jinak zatim, co mi nejvic chutnaly moje vytvory: cesnekovo-sejrovej, cibulovej, pivni, skvarkovej, kam se hrabou smesi, mlada v tom pekla nedavno svestkovej kolac a prej byl taky luxus (sladky nejim)
o 30.09.2008, 08:04 | Yawor
FSAL : nekecej, ten česnekovo-sejrovej stál za hovno :-P
o 30.09.2008, 08:06 | ACEMajky
my v tom peceme i mazanec - dneska ho mam v praci...
o 30.09.2008, 08:06 | FSAL
... si nemel blbce, navic nema smysl se ptat na nazor nekoho, kdo zere jako jediny maso slepicinu :-P
o 30.09.2008, 08:07 | FSAL
ACE: jj mazanec byl taky prej good
o 30.09.2008, 09:05 | Honza33
JP: má ta Tesco pekárna odložený start?
o 30.09.2008, 13:09 | Only_One
jj ta domo- tesco má :) využíváme pravidelně :)
o 30.09.2008, 19:39 | DJ_Felda
Sakra,vy mi davate :-)) Jo ja si to nachystam,budu slintat v praci a jeste k tomu vsemu budu schopnej zdrhnout z prace jen kvuli upecenemu chlebu :-))))
o 01.10.2008, 00:55 | JP
Honza33: Jo jo, má asi o 13 hodin max., ale ještě jsem to nepoužil. Abych se přiznal, tak jsem trochu paranoidní a mam pocit, že bych třeba po probuzení nemusel cejtit upečenej chleba, ale hořící kuchyň:-). Vim co dokáže blbá varná konvice. Radši mam tyhle věci pod dohledem, když jsou v zásuvce:-)
o 29.12.2008, 14:18 | JP
Tak co, něco novýho v oblasti domácího pečení? Nějakej receptík? Můj favorit je ciabatta směs od korngold a naházet do toho rozkrájený olivy, rajčata a oregano. Ale už to neni jako poprvé, chtělo by to zase něco novýho:-)

Koukám, že mam tu pekárnu přesně 3 měsíce a pořád bez problémů funguje, což jsem snad ani nečekal...
o 29.12.2008, 18:18 | crestik
přesně tohle jsem taky řešil, vyhrála to z toho linku hned ta první
[ Link ]
o 22.06.2011, 09:55 | Only_One
UP pro Vysokou věž :-)
o 31.07.2011, 20:29 | HIGHTOWER
UP pro všechny :-)

Kdo tu už laboroval s přísadama do chleba, jako např. salámem? Chci to vyzkoušet a tak by mě zajímalo, jak velký kousky salámu tam přidávat? :-)
A co ještě by se tam dalo přidat? :-) Co třeba tvrdý sýr?
o 01.08.2011, 07:57 | Yawor
Hightower - já bych raději neexperimentoval a nešpekuloval,abych nezkazil poměr - dej tam rovnou jenom salám bez chleba ;-)
o 01.08.2011, 08:18 | Bucci
Y: :-) souhlas, pak to jíst s okurkou a zapíjet pivkem
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3681 sekund.